PRAVILA O PRIVATNOSTI

Dobro došli na web stranicu PIP d.o.o.


Mi se brinemo  zaštiti osobne podatke i privatnost korisnika te Vas želimo informirati kako prikupljamo, koristimo i pružamo informacije na zakonit i pošten način.
Ova Pravila o privatnosti opisuju našu praksu vezanu za informacije koje mi ili naši pružatelji usluge prikupljaju preko ove stranice ili internetskih usluga (na primjer, mobilna stranica ili aplikacija) kojima mi upravljamo i nadziremo, s kojih ste preusmjereni na ova Pravila o privatnosti (u daljnjem tekstu „Stranica“).
Pružanjem svojih osobnih podataka ili korištenjem ove Stranice,  prihvaćate  i pristajete na uvjete  sadržane u Pravila o privatnosti.



PRIKUPLJANJE INFORMACIJA
Prikupljene osobne podatke, točnije e-mail adresu korisnika  PIP d.o.o. koristiti će isključivo  za marketinšku komunikaciju - slanje newsletter -a.
U nekim dijelovima stranice, možda ćemo Vas zatražiti da nam pružite svoje osobne podatke kako bismo Vam omogućili da imate koristi od određenih mogućnosti (kao što su elektronički bilteni, savjeti/preporuke) ili da sudjelujete u našim kampanjama (kao što su natjecanja). Svaki put ćemo Vas obavijestiti radi li se o obaveznom ili izbornom pružanju informacija.
Možemo kombinirati podatke koje ste nam pružili s ostalim podacima koje smo od Vas zaprimili na mreži ili izvan mreže, uključujući  na primjer vašu povijest kupnje.
U slučaju da nam pružite informacije koje se odnose na druge osobe, ovime izjavljujete kako ste za to ovlašteni temeljem zakona i dajete nam privolu da te informacije koristimo u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.



OSJETLJIVE INFORMACIJE
Osim ako to izričito zatražimo, molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (npr. brojeve socijalnog osiguranja, informacije vezane za rasno ili etničko porijeklo, političke stavove, religijska ili filozofska uvjerenja, zdravlje, seksualni život ili orijentaciju, kriminalnu povijest ili članstvo u sindikatima, odnosno biometrijske ili genetske podatke u svrhu identifikacije pojedinaca) na ili putem Stranice, odnosno na drugi način. 



AUTOMATSKO PRIKUPLJANJE INFORMACIJA I KORIŠTENJE
Mi i naši pružatelji usluga možemo određene informacije prikupljati automatski dok se krećete našom Uslugom.  Pročitajte Pravila o kolačićima za detaljne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama za praćenje koje se koriste na Usluzi.  Odredba o kolačićima uključuje informacije o tome kako možete onemogućiti ove tehnologije.  Ako ih ne onemogućite i nastavite koristiti našu Uslugu, smatrati ćemo to vašim pristankom na njihovo korištenje.
Mi i naši pružatelji usluga također možemo automatski prikupljati i koristiti informacije na sljedeći način:

  • Putem vašeg preglednika: Određene se informacije prikupljaju putem većine preglednika, poput vaše adrese Media Access Control (MAC), vrste računala (Windows ili Mac), rezolucije zaslona, naziva i verzije operativnog sustava, te vrste i verzije internetskog preglednika. Možemo prikupljati slične informacije, poput vrste i identifikatora vašeg uređaja, ako Usluzi pristupate putem mobilnog uređaja. Ove informacije koristimo kako bismo osigurali pravilan rad funkcija Usluge.
  • IP adresa: Vaša IP adresa je broj kojeg vašem računalu automatski dodjeljuje vaš pružatelj usluge Interneta. IP adresa se identificira i bilježi automatski u zapisima našeg poslužitelja kad god posjetitelj posjeti Uslugu, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama. Prikupljanje IP adresa je standardna praksa i većina mrežnih servisa to obavlja automatski. Mi koristimo IP adrese za razne svrhe, poput izračuna razina korištenja Usluge, dijagnosticiranja problema s poslužiteljem, te pružanja Usluge.  Također možemo derivirati vašu približnu lokaciju iz vaše IP  adrese.
  • Informacije o uređaju: Možemo prikupljati informacije o vašem mobilnom uređaju, poput jedinstvenog identifikatora, kako bismo razumjeli način na koji koristite Uslugu.



KORIŠTENJE STRANICE OD STRANE MALOLJETNIKA
Ova Stranica nije namijenjena za osobe mlađe od 16 godina, stoga molimo da te osobe ne dostavljaju svoje osobne podatke na Stranicu.



VAŠ IZBOR I PRISTUP
Vaši izbori glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija
Korisnici imaju pravo u svakom trenutku odustati od suglasnosti i ograničiti daljnju upotrebu svojih podataka, imaju pravo na uvid i ispravak netočnih podataka.
Dajemo vam izbor glede naše uporabe i otkrivanja vaših osobnih informacija za potrebe marketinga.  Možete se isključiti iz:
• Primanja marketinške komunikacije od nas:  Ako više ne želite primati  marketinšku komunikaciju unaprijed, možete se iz toga isključiti javljajući nam se na e-mail pip@pip.hr.  U svom zahtjevu molim navedite svoje ime, navedite oblik(e) marketinške komunikacije koju više ne želite primati, te adresu (adrese) na koje se ona šalje.  Primjerice, ako više ne želite primati promidžbene e-poruke ili direktnu poštu, ukoliko želi povući privolu dovoljno je da kliknete na link “Ne želim više primati newsletter”. Vaši osobni podaci biti će brisani.

Kako možete pristupiti, mijenjati ili izbrisati svoje osobne podatke
Ako želite pregledati, ispraviti, ažurirati, ograničiti ili izbrisati svoje osobne podatke ili ako želite zatražiti prijem elektronske kopije svojih osobnih podataka za potrebe prijenosa nekoj drugoj kompaniji (do mjere u kojoj imate to pravo prema relevantnom zakonu), klikom na link “Želim promijeniti podatke e-mail adrese” te ukoliko želite povući privolu dovoljno je da kliknete na link “Ne želim više primati newsletter”.
U slučaju povlačenja privole osobni podaci će odmah biti brisani te će korisnik dobiti obavijest o brisanju. Po isteku razdoblja čuvanja osobnih podataka isti se brišu trajno ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem.


 
PRIJENOS PREKO DRŽAVNIH GRANICA
Vaše osobne informacije mogu se pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo prostorije ili pružatelje usluga, a korištenjem naše Usluge ili davanjem svog pristanka (gdje to zahtijeva zakon), pristajete na prijenos informacija u zemlje izvan svoje zemlje prebivališta. Na snazi su odgovarajuće ugovorne i druge mjere za zaštitu osobnih podataka kad se one prenose našim suradnicima ili trećim stranama u drugim zemljama.
Neke je države izvan Europskog ekonomskog područja (EEA) Europska komisija priznala kao države koje nude dovoljnu razinu zaštite podataka u skladu s EEA standardima (puni je popis ovih zemalja dostupan ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm]. 

 


SIGURNOST
Nastojimo koristiti razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere dizajnirane za zaštitu osobnih informacija pod našom kontrolom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ili sustav za pohranu podataka ne može jamčiti 100%-nu sigurnost.  Ako imate razloga misliti kako vaša interakcija s nama više nije sigurna (primjerice, ako smatrate kako je sigurnost korisničkog računa kojeg kod nas imate ugrožena), odmah nas obavijestite u skladu s donjim odjeljkom “Kontaktirajte nas”.

 


RAZDOBLJE ČUVANJA
Vaše ćemo osobne podatke zadržati dok je to god potrebno ili dopušteno, u okviru namjene (namjena) za koju su pribavljene. Kriteriji za određivanje naših razdoblja čuvanja uključuju:  (i) vrijeme u kojem imamo trajni odnos s vama i pružamo vam Uslugu; (ii) postoji li zakonska obveza kojoj podliježemo; i (iii) je li čuvanje preporučljivo s obzirom na naš zakonski položaj (primjerice glede relevantnih zastara, parnica ili regulatornih istraga).
Primjerice, ako vaše osobne podatke prikupimo za komunikaciju sa vama, čuvati ćemo ih tijekom razdoblja počevši od početka međusobne komunikacije za koju ste dali privolu pa sve do vašeg  zahtjeva kojim povlačite privolu za daljnju komunikaciju.  Po isteku razdoblja čuvanja osobnih podataka isti se brišu ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem
Molimo imajte na umu kako ovo nije potpuni popis svih razdoblja čuvanja.  Vaše se informacije mogu čuvati i dulje, koristeći kriterije iz prvog stavka ovog odjeljka, osobito točke (ii) i (iii).

 


STRANICE I USLUGE TREĆIH STRANA
Ova Pravila o privatnosti se ne bavi, a ni mi nismo odgovorni, privatnošću, informacijama ili drugim praksama trećih strana, uključujući sve stranice ili web imovinu trećih strana (uključujući, bez ograničenja, sve primjene) dostupne putem ove Usluge ili na koje ova Usluga ima poveznice.  Dostupnost ili uključivanje poveznice na takvu stranicu ili imovinu na Usluzi ne predstavlja podršku s naše strane ili strane naših partnera.



KAKO NAS KONTAKTIRATI
PIP d.o.o. iz Pisarovine, Karlovačka 8d, OIB: 37364743662  je tvrtka odgovorna za prikupljanje, uporabu i otkrivanje osobnih informacija prema ovim Pravilima  o privatnosti.
Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o privatnosti, obratite nam se putem e-mail: zop@pip.hr  ili nam pišite na sljedeću adresu:
PIP d.o.o. iz Pisarovine, Karlovačka 8d, OIB: 37364743662
Također se možete obratiti i službeniku za zaštitu podataka zaduženom na adresu: zop@pip.hr.

 


PODNOŠENJE PRITUŽBE KOD REGULATORNOG TIJELA
Možete podnijeti prigovor  kod nadzornog tijela nadležnog za Republiku Hrvatsku - Agencija za zaštitu osobnih podataka Zagreb, Martićeva 14.

 


AŽURIRANJA PRAVILA  O PRIVATNOSTI
Ova Pravila o privatnosti možemo izmijeniti.  Sve izmjene ovih Pravila o privatnosti će stupiti na snagu kad objavimo revidirana Pravila o privatnosti na ovoj Usluzi. Vaše korištenje Usluge nakon ovih promjena znači kako ste prihvatili revidirana Pravila o privatnosti.  Preporučamo da redovito pregledavate Pravila o privatnosti kad god posjetite Uslugu. Ova Pravila o privatnosti  zadnji put su ažurirana 21.05.2018.