Novosti

Realizacija projekta "Upoznajmo svijet pčela"

Novosti   |   autor: PIP   |   14.06.2021.

Povodom obilježavanja 30 godina tvrtke PIP, objavljen je natječaj za donacije za projekte koji potiču razvoj pčelarstva u Republici Hrvatskoj kroz popularizaciju pčelarstva i pčelinjih proizvoda sa fondom od 15.000,00 kn.


Cilj natječaja bio je potaknuti projekte biotehnološkog, obrazovnog i kulturološkog karaktera vezanog uz segment pčelarstva, pčela i pčelinjih proizvoda – inovacija u pčelarstvu, razvoj novih proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda, obrazovanje mladih pčelara te promocija pčelinjih proizvoda – meda, matične mliječi, peludi, propolisa i pčelinjeg voska.

Prijaviti su se mogle fizičke osobe, udruge i pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj koje obavljaju kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne djelatnosti u skladu s propisima.

Prvo mjesto na natječaju osvojila je pčelarska udruda Sibinj za projekt "Upoznajmo svijet pčela". Pčelarska udruga Sibinj projekt je provela u suradnji s Osnovnom školom Sibinjskih žrtava gdje su učenici stekli osnovna znanja o životu pčela te na praktični način dobili uvid u život pčelinje zajednice i prirode koja ih okružuje.