Novosti

PIP - sudjelovanje na BIOFACH sajmu u Nurnbergu

Novosti   |   autor: PIP   |   15.02.2019.

Tvrtka PIP odlučila se na sudjelovanje na sajmu kako bi predstavili liniju Eko kremastog meda i Eko mednih pripravaka.

Tvrtke PIP ove godine se prvi put uključila kao izlagač na BIOFACH sajmu u Nurmbergu. Dosadašnja iskustva su uglavnom temeljena kroz prizmu posjetitelja te smo na taj način stekli uvid u važnost sudjelovanja na ovako bitnoj međunarodnoj BIO manifestaciji. Do ove godine nismo izlagali, vrijeme na sajmu smo utrošili za susrete s dugogodišnjim partnerima/dobavljačima, razgledavanje novitete te pronalazak novog kanala za nabavu eko sirovina.

Ove godine odlučili smo se na sudjelovanje kako bismo predstavili našu liniju Eko kremastog meda i Eko mednog pripravka - kremasti med s dodacima; Eko kremasti med s kakaom, Eko kremast med s limunom i đumbiri te Eko kremasti med sa cimet. Istaknuli bi sustavni razvoj novih proizvoda te je upravo u pripremi u liniji Eko mednih pripravaka razvoj dva novi proizvoda - Eko kremasti med sa cikorijom i Eko kremasti med sa matcha čajem . U razvoju mednih pripravaka vodimo računa da dodaci ni na koji načine ne naruše matični proizvod, već da svojim visokim nutritivnim vrijednostima dodatno oplemene med te s time nastojimo biti u korak sa svjetskim saznanjima iz područja prehrambene biotehnologije.

Nadalje, na ovom sajmu predstavljamo se i s tri proizvoda iz kategorije dodataka prehrani – EKO Imunalpip sirup, EKO Gelee Royale i EKO Propolis 12% sprej.

EKO Imunalpip sirup je dobro poznat hrvatskom tržištu i vrlo je tražen proizvod. Ono što ga izdvaja jest da je pogodan za konzumaciju od prve godine djetetova života, sastojci su iz provjerenog izvora, certificirani te svojim sastavom pomaže u izgradnji i zaštiti imunološkog sustava.

EKO Gelee Royale - matična mliječ  konzumira se u kapima u preporučenoj dozi definiranoj prema uzrastu konzumenta. Matična mliječ u ovom obliku doprinosi uspostavljanju ravnoteže staničnog metabolizma, daje energiju, održava vitalnost organizma, posebno mozga i živčanog sustava te je pogodna za odrasle i djecu od 4. godine života.

EKO Propolis 12% spray  namijenjen je za ublažavanje nadražaja sluznice grla, glavni sastojak je propolis čija su protuupalna i baktericidna svojstva odavno poznata. Pogodan je odrasle i djecu od 12. godine života.

Ekološki proizvod zahtjeva visoke standarde uzgoja i nabave sirovina te proizvodnje. U cijelome svijetu ekološka proizvodnja je vrlo cijenjena te unatoč nešto skupljem proizvodu, pronalazi put do velikog broja kupaca i konzumenata takvih proizvoda. Vrijednost eko proizvoda je prepoznata u Hrvatskoj, a to je vidljivo iz sve većeg broj specijaliziranih trgovina s bio ili eko proizvoda, kao i pokretanja eko uzgoja i proizvodnje. No, hrvatsko tržište je još uvijek u određenom začetku nasuprot npr. njemačkog tržišta koje već desetljećima uspješno razvija takav vid proizvodnje u svim segmentima potrošnje. Nadalje ljepota i zdravlje su postali imperativ današnjeg društva te su eko proizvodi sastavni dio shoping lista, jer se pazi što se konzumira i kroz sastav, ali i kroz etičnost u proizvodnji. Za pčelarstvo možemo tvrdit kako se radi o isključivo etičkom pristupu, jer pčele ne trpe u narušavanom odnosa, u suprotnom ne doprinose proizvodnji. 

Ovaj sajam biti će višestruko iskustvo za nas, jer ćemo dobiti uvid koji su trendovi njemačkoga, kao i europskog tržište te očekujemo brojne kontakte za nove poslovne mogućnosti prvenstvo u Europi, ali i šire. Takav pristup omogućava nam prćenje novih trendova i proizvoda te širenje mreže partnera te nam je namjera probiti se u specijalizirane bio trgovine i trgovačke lance na EKO  police.

 Dosadašnja praksa je pokazala kako se ispravnost i upornost apsolutno isplati. PIP je mala tvrtka u europskim razmjerima, ali kvalitetu naših proizvoda držimo na najvišoj razini te ne odstupamo od visoko zacrtanog standarda u ime konkurentske cijene.

 

Domagoj Bračić

Direktor tvrtke PIP d.o.o.