Zaboravite na proljetni umor uz Apiterapiju PIP

  |   autor: PIP   |   01.04.2021.

Kronično ste umorni i iscrpljeni, nedostaje vam energije? Najčešći uzrok tome je proljetni umor!

U prijelaznim razdobljima između dvaju godišnjih doba, najizraženije iz zime u proljeće, osjećamo se umorno i iscrpljeno. Bezvoljnost, pospanost, razdražljivost, pad koncentracije, pad imuniteta, nezainteresiranost za posao i učenje. Sve su to simptomi „Proljetnog umora“.

Potrebna je brza prilagodba organizma i dodatna potpora imunološkom sustavu. Energija dolazi iz osnovne hrane koju svakodnevno konzumiramo. Međutim, ponekad ni uz najbolju volju nije moguće samo prehranom osigurati dovoljno vitamina i minerala za prilagodbu organizma na promjenu godišnjeg doba.

Stoga je dobro posegnuti za kvalitetnim vitaminsko-mineralnim pripravcima koji su učinkoviti  u  borbi protiv proljetnog umora.

Koji proizvod odabrati?

Proizvod koji sadrži vitamine i minerale općenito, će dobro doći u stanjima umora, emotivne napetosti i stresa. Pritom je za najbolje rezultate protiv proljetnog umora poželjno odabirati proizvode koje sadrže prvenstveno vitamin C, ali i vitamine B skupine te željezo, minerale selen i cink koji jača imunološki sustav.

Željezo je nužno

U borbi protiv proljetnog umora i stanju posrnulog imuniteta važnu ulogu ima željezo. Prije no što nego se pojave razviju simptomi  kao što su umor, iscrpljenost, slabost, smanjena otpornost organizma, depresija, potrebno je svakodnevnu prehranu obogatiti pripravcima koji mogu nadoknaditi manjak željeza.

Ispravan pristup prirodnoj terapiji nadoknade željeza je ujednačen unos malih bioraspoloživih  doza željeza, hranjivih tvari i oligoelemenata.

Farmakol Feropip medni sirup iz Farmakol linije sa dodanim željezo(II) fumaratom, koje doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti,. Uz željezo sirup sadrži vitamin C i koncentrirani sok aronije koji obiluje vitaminom C i P koji osiguravaju bolju iskoristivost željeza. Med medljikovac kao osnova sirupa potiče i olakšava apsorpciju željeza, sadrži vitamine i minerale. Dodanu vrijednost imaju antioksidansi kojima obiluje med i sok aronije.

Matična mliječ izvrstan je spoj vitamina, minerala, aminokiselina, sadrži hranjive tvari, enzime i mnoge druge tvari koje su potrebne našem tijelu da ostane zdravo i u formi.  Konzumiranje će spriječiti razne bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja. Potiče stanični metabolizam,povećava ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu, održava vitalnost organizma.

Matična mliječ se najčešće koristi kod pada imuniteta, kronične iscrpljenosti organizma, kod povećane psihičke i fizičke aktivnosti,  te pojačanog stresa. Najvažnija i prisutna samo u matičnoj mliječi je nezasićena masna kiselina 10 hidroksidecenska kiselina (10-HDA). Ujedno je i najobjektivniji parametar za određivanje kvalitete matične mliječi. Upravo se zbog 10-HDA matičnoj mliječi pripisuju brojna pozitivna svojstva.

Farmakol Gelee royale, kapi - 100% prirodan proizvod jedinstven po sastavu, najbrža apsorpcija i najveća iskoristivost matične mliječi zbog prilagođenosti sastava namjeni proizvoda. Za mlade i odrasle s aktivnim životnim stilom, prirodno uravnotežen i bogat kompleks hranjivih tvari. Matična mliječ u obliku kapi  omogućava jednostavnu i djelotvornu primjenu. Pomoćne tvari stabiliziraju svježu matičnu mliječ a ujedno i omogućuju izravno ulaženje matične mliječi u krvotok te veću iskoristivost njezinih biološki aktivnih sastavnica. Proizvod  sadrži 5,3 mg 10- HDA u max dnevnoj dozi.

Farmakol Ampule matične mliječi  za odrasle, sadrže 1400mg svježe matične mliječi u jednoj ampuli  standardizirane na 10-HDA u koncentraciji 19 mg 10- HDA.             Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma na prirodan način. Ampule sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obnavlja energetske zalihe, održava vitalnost i psihofizičku snagu organizma. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.

Farmakol Ampule matične mliječi junior sadrže 500mg svježe matičnu mliječ u jednoj ampuli standardizirane na 10-HDA u koncentraciji 6,8mg. Matična mliječ  prirodno sadrži  vitamin C i željezo, podiže opće stanje organizma i poboljšava apsorpciju željeza. Ampule su dodatno obogaćene vitaminom C iz prirodnog izvora (acerole), te vitaminom D i vitaminima B kompleksa koji doprinose jačanju imunološkog sustava, jačim kostima i zubima, pravilnom rastu i razvoju, te smanjenju umora.

Farmakol Imunalpip plusmednopropolisni sirup namijenjen je jačanju imunološkog sustava, povećanju snage i vitalnosti organizma. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži svježu matičnu mliječ standardiziranu na 10-HDA u koncentraciji 6,6mg u max. dnevnoj dozi, prirodni koncentrirani sok  aronije, te vitamin C i cink koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava uslijed stresa te povećanih fizičkih i psihičkih napora.

Imunalpip plus Potpuno je prirodnog sastava, proizveden u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrži alkohol, dodani šećer ili sladila i konzervansa.

 

Kofein nije uvijek loš

Kofein se često doživljava negativcem. Ako ga se u organizam previše unese, može doći do oponašanja stresnih reakcija tijela: drhtavice, razdražljivosti i hiperaktivnost, no uzimamo li ga u prirodnom obliku  u preporučenim dozama održati će organizam budnim.

Energypip – više energije na prirodan način  med, guarana i vitamin C iz acerole. Prirodni kofein  iz guarane, aktivni sastojak Energypip-a se u tijelu oslobađa sporije, osiguravajući kontinuitet proizvodnje energije tijekom nekoliko sati (cca. 6 sati) što je ujedno i razlika djelovanja kofeina iz kave i kofeina iz guarane. Stimulira središnji živčani sustav, potiče veći protok krvi u mozak te povećava izlučivanje važnog neurotransmitera serotonina, jača tjelesne i psihičke sposobnosti, na prirodan način održava budnost i osigurava organizmu ugodan osjećaj snage i zadovoljstva. Aktivni sastojak Energypipa je i Vitamin C iz prirodnog izvora koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Med je, uz poznate učinke, u proizvodu brzi nosač svih sastojaka do stanica organizma.

Posebno se preporuča sportašima, vozačima, studentima i učenicima u razdoblju intenzivnog učenja i polaganja ispita, svima kojima treba više prirodne energije.