Muke po ambroziji, pomoć na prirodan način!

  |   autor: PIP   |   20.08.2020.

Priroda radi dobro za nas , no ponekad naš organizam ne prepoznaje dobronamjernost prirode te se počinje hrvati sa tvarima koje doživljava kao moguću prijetnju. Tako nastaju alergije.

Peludni kalendar nas upozorava da smo u mjesecu kolovozu kada velika većina alergičnih osoba pati od neugodnih simptoma alergije na ambroziju koji potraju sve do kraja listopada. Simptomi alergije na ambroziju su kihanje, svrbež nosa i očiju. Kod astmatičara peludna zrnca ambrozije dodatno pogoršavaju opće stanje organizma. U vrijeme cvatnje jedna biljka ambrozije otpusti u prirodi milijardu peludnih zrnaca. Alergija na ambroziju je najizraženija za toplih i suhih dana.

Kako si pomoći na prirodan način ?
Na prvom mjestu u liječenju alergija je primjena antihistaminika koji sprečavaju izlučivanje histamina, no njihova prečesta upotreba može biti i štetna. Umjesto lijekova preporuka je preventivno tijekom godine, ali i terapijski kada već nastupe simptomi uzimati dodatke prehrani u svrhu jačanja imuniteta, osobito one koji sadrže bioflavonoide u sinergiji sa vitaminom C.

Djelovanje bioflavonoida kvercetina je specifično, jer sprečava otpuštanje histamina i nema nuspojava. Propolis je najpoznatiji prirodni izvora kvercetina .

Kvercetin iz propolisa smatra se pretečom i predstavnikom svih bioflavonoida. Dobar je protuupalni agens, izravno blokira nekoliko početnih stadija upalnog procesa , tako i sintezu i oslobađanje histamina i drugih medijatora upale. Normalizira i jača imunološki sustav,ublažava simptome peludne alergije te bolesti dišnog sustava.

Uz propolis matična mliječ je također učinkovita zaštita od alergija i alergijskih simptoma.

Antialergijski učinak matične mliječi je znanstveno dokazan, ta se značajka pripisuje glikoproteinu iz matične mliječi koji suprimira antigen, inhibira specifičnu proizvodnju IgE i histamina iz mastocita.

Vitamin C kao jaki antioksidans ima protuupalno i antihistaminsko djelovanje, te potpomaže jačanju imuniteta. Sinergističko djelovanje vitamina C postiže se u kombinaciji s bioflavonoidima, što nalazimo u tekućim oblicima dodataka prehrani.

Odabirom dodataka prehrani u tekućem stanju postiže se brza apsorpcija u organizmu, učinkovito djelovanje na imunitet i obrana od sezonskih alergija. Prevencija je daleko bolji način za borbu s alergijom nego naknadno ublažavanje  neželjenih posljedica, stoga pravovremenim i pravilnim korištenjem možemo spremni dočekati sezonu alergija i poboljšati kvalitetu života.

Osim aktivacije imunološkog sustava potrebno je zaštititi i sluznicu nosa, kako bi smanjili i onemogućili ulazak alergena. Lokalno se preporuča koristiti sprejeve koji će svojim aktivnim sastojcima napraviti „zaštitni film „ na sluznici i time spriječiti direktni kontakt alergena sa sluznicom nosa.

Farmakol dodaci prehrani sadrže pčelinje proizvode zasebno ali i u kombinaciji koji  blagotvorno djeluju na organizam,potiču rad imunološkog sustava, povećavaju  tjelesnu izdržljivost i smanjuju zamor što je česta posljedica alergijskih reakcija. Potpuno su prirodnog sastava,proizvedene u skladu s najvišim proizvodnim normama,ne sadrže alkohol, dodani šećer,sladila i konzervanse.

Farmakol Imunalpip plus - Namijenjen je jačanju imunološkog sustava, sadrži matičnu mliječ, propolis, vitamin C,cink, koncentrirani sok aronije.

Matična mliječ u Farmakol liniji  je dostupna  u obliku ampulama u dvije jačine 1400mg za odrasle i 500mg za djecu.

Ampule za odrasle uz matičnu mliječ sadrže i bioflavonoide iz plodova citrusa ,željezo , bakar i selen.

Ampule junior uz 500mg matične mliječi sadrže i vitamine B kompleksa,vitamin D, te vitamin C iz acerole.

Uz ampule u Farmakol liniji su dostupne i Gelee royale kapi, svježa matična mliječ u kapima.

Matična mliječ u obliku kapi omogućava jednostavnu i djelotvornu primjenu. Pomoćne tvari stabiliziraju svježu matičnu mliječ a ujedno i omogućuju izravno ulaženje matične mliječi u krvotok te veću iskoristivost njezinih biološki aktivnih sastavnica.

Za lokalnu primjenu - Nasopip, sprej

Nasopip za zaštitu i ublažavanje simptoma. Terapija bez iritacija, pogodna za dugotrajnu uporabu.

100% prirodno bez konzervansa, umjetnih aroma i alkohola. Za djecu od navršene 1. godine života i odrasle.

Svi proizvodi Farmakol linije dostupni su na webshopu:  https://www.medopip.hr/apiterapija.html