Kalendar događanja

Mali pčelari

Kalendar događanja   |   autor: PIP   |   10.12.2018.

Povodom blagdana Sv. Ambrozija, zaštitnika pčelara, u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke u Zagrebu održan je 'Medni dan'. Tvrtka PIP prepoznala je ovu hvalevrijednu inicijativu mladih pčelara te im je uručila donaciju koja će pomoći u njihovim humanitarnim aktivnostima kao i održavanju školskog pčelinjaka

Povodom blagdana Sv. Ambrozija, zaštitnika pčelara, u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke u Zagrebu održan je 'Medni dan'.

U ovoj školi u zagrebačkoj Dubravi učenici već tri godine, kroz pčelarsku sekciju „Mladi pčelari“, uče kako brinuti o košnici te se mogu okušati u vrcanju meda i izradi svijeća, sapuna i drugih proizvoda od meda i pčelinjeg voska.

„Kroz pčelarsku sekciju prvenstveno želimo popularizirati med i pčelinje proizvode, no isto tako radionice imaju i humanitarni karakter. Prodajom meda i ostalih naših proizvoda financijski pomažemo učenike koji su u potrebi“, istaknula je Ana-Marija Tavra, voditeljica pčelarske sekcije.

Tvrtka PIP prepoznala je ovu hvalevrijednu inicijativu mladih pčelara te im je uručila donaciju koja će pomoći u njihovim humanitarnim aktivnostima kao i održavanju školskog pčelinjaka.

„Ovom je donacijom“, naglasio je savjetnik Uprave Ivan Bračić, „tvrtka PIP potvrdila je svoj status društveno odgovorne kompanije koja istovremeno ulaže u djecu i mlade te skrbi za okoliš i prirodu“.

Kako bi potaknuli najmlađe školarce da se uključe u rad pčelarske sekcije, tvrtka PIP je svakom prvašiću darovala malu teglicu Meda hrvatskih pčelara, kao i edukativnu slikovnicu ''Upoznaj me'' u kojoj pčelica Pipa predstavlja pčelinji svijet.  

Spomenutim donacijama će se i dalje razvijati svijest učenika o važnosti pčela i pčelinjih proizvoda za ljudsku egzistenciju. Kako bi proširili svoje znanje, učenici će početkom sljedeće godine posjetili PIP-ove pčelinjake i proizvodne pogone, a do tada će više o tridesetogodišnjem iskustvu bavljenja pčelarstvom moći čitati u intervjuu g. Bračića u školskom listu.