Novosti

Spas za Vaše mišiće…

Novosti   |   autor: PIP   |   28.03.2023.

Proljeće je stiglo, pravo je vrijeme za podsjetiti na prednosti Farmakol Musculpip emulgela, jer i oni kojima je zima bila razlog da smanje svoje trčeće ili sportske aktivnosti, spremaju se ponovno van. No, tu leži i zamka. Buđenjem prirode aktivira se i naše tijelo, no treba ga i dovoljno dobro probuditi i pripremiti da bi adekvatno odgovorilo na zadatke koje mu zadajemo.

Najčešći uzrok ozljeda pri intenzivnoj tjelesnoj aktivnosti nedovoljna je pripremljenost. Mišići izloženi pretjeranom naporu štite se stezanjem, zglobovi na traumu ili pretjerani napor reagiraju upalom, a posljedica je povećana otečenost i ukočenost zgloba. Kod manjih ozljeda, ne javljaju se odmah neugoda i otečenost. Nakon treninga mišić je još zagrijan, ali nakon hlađenja, zglob i okolno tkivo postupno počinju naticati i boljeti. Poznato zvuči, zar ne? Musculpip je tu da vam značajno olakša takve trenutke. 

Prilikom sportskih aktivnosti i napora dolazi do pojačanog gubitka magnezija što doprinosi grčenju i napetosti mišića, kao i padu razine energije. Nedostatak magnezija u organizmu manifestira se kao smanjenje izdržljivosti. Zbog toga je tolika potreba našeg tijela za magnezijem. Kad se nanosi direktno na kožu, magnezijev klorid se trenutačno upija u tkiva i znatno povećava razinu magnezija u organizmu. Nanošenje na kožu pokazalo se i kao izvrstan način nadopune zaliha magnezija kod sportaša koji su izloženi velikim fizičkim naporima.

Danas postoje kombinirani preparati s magnezijem koji se mogu mazati na kožu i prije i nakon tjelesne aktivnosti. Ukoliko se koriste nakon aktivnosti, ublažavaju oteklinu i bol na ozlijeđenom mjestu, opuštaju napete mišiće i tetive te ublažavaju stres mišića. Razina magnezija ima tendenciju smanjenja tijekom fizičkih napora, stoga se preporučuje i mazanje prije aktivnosti.

Musculpip emulgel uz magnezij klorid sadrži i arniku i gavez, fantastično trojstvo za mišiće i ozljede, a odličan je za njegu umornih i opterećenih mišića, opuštajuću i osvježavajuću masažu prije i nakon trčanja, teretane, treninga… jer pruža osjećaj ugode, ublažava napetost i grčeve mišića. Super je i za sportsku masažu, a prava blagodat kod manjih ozljeda, istegnuća, uganuća i otežanog kretanja. Musculpip se lako razmazuje, brzo upija i ne masti. 

No, nemojte Musculpip emulgel gledati samo iz sportske vizure. Puno može pomoći vašim roditeljima ili baki i djedu čiji su pokreti postali otežani, a spasit će ih i od noćnih grčeva u mišićima. Vaša susjeda na poslu stoji za pultom satima i satima svaki dan ili se nečiji posao sastoji od osmosatnog hodanja? I njima će Musculpip donijeti veliko olakšanje. A svakako ga je dobro imati i kod kuće iako nema sportski usmjerenih članova kućanstva. U rasponu od toga da se s nekim dijelom namještaja ukućani u brzini, prečesto i neželjeno susreću, do toga da je ženskoj ruci ponekad nemoguća misija otvoriti neku predobro zatvorenu staklenku zimnice ili sok u boci, pa unatoč intenzivnom trudu, prije bijelu zastavu digne ruka nego dotični poklopac. I tad je spas za ruku Musculpip.

Spas za Vašu probavu...

Velika vam je prednost, ako i inače trčite, što ćete biti brži i u trčanju do wc-a kad vas u nekom jako bitnom trenutku (a uvijek se to dogodi kad je trenutak baš jako bitan) izda probava. Drago nam je ako vas je ova rečenica nasmijala, no nažalost, ona uopće nije smiješna. Sve više mladih ljudi, kao i onih u naponu poslovne i osobne snage, ima što manjih, što većih problema s crijevima, jer oni ne dolaze samo iz prehrambenih navika i povremenih pretjerivanja u hrani i piću. Mnogi crijeva nazivaju “drugim mozgom” zbog toga što reagiraju na sve oblike stresa i prebrzog života, karakterističnog za današnje vrijeme. A otud i toliko onih koji u današnje vrijeme pate zbog crijeva ili im ona povremeno ne daju mira.

Pomoć dolazi pod nazivom Farmakol Sinbiotik i u obliku je tableta za žvakanje, kao jedini takav sinbiotik na tržištu što mu jamči – brzinu djelovanja i maksimalnu iskoristivost. Uvijek se trudimo u PIP-u osmisliti i izvesti naše proizvode tako da ih može koristiti više generacija. I ovaj proizvod namijenjen je i djeci (starijoj od tri godine) i odraslima, a posebno bismo kod njega istaknuli i starije osobe jer dobra probava s godinama slabi, a njihov želudac uglavnom je već loše zbog silnih tableta koje najčešće piju – a s tabletama za žvakanje preskaču želudac. Farmakol Sinbiotik dodatak je prehrani doslovno za cijelu obitelj, tko god imao neugodnosti ili problema s crijevima.

Uvijek nastojimo i da naši proizvodi budu bar prihvatljivog okusa, a Farmakol Sinbiotik ima baš profinjeni okus kakaa, tako drag ljubiteljima tamne čokolade, koji će ovom prigodom doći na svoje. Proizvod je bez šećera, s prirodnim zaslađivačem i pogodan je za vegane.

Farmakol Sinbiotik sadrži savršeni prebiotik inulin (koji stimulira rast i aktivnost probiotika) i korisne, dobre probiotičke bakterije Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium longum koje na prirodan način potiču probavu, uspostavljaju crijevnu floru te normaliziraju procese u gastrointestinalnom traktu.

No Sinbiotik nije i jedini naš proizvod pod rubrikom probiotici. Tu su i Farmakol KIDS gumeni medvjedići za žvakanje u kojima se također nalaze dva različita soja dobrih bakterija, no drukčijih nego u Sinbiotiku. To su Bifidobacterium infantis i Lactobacillus rhamnosus koje također na prirodan način potiču probavu i održavaju crijevnu floru. Sadrže i vitamine B skupine (B3, B5, B6) koji pomažu crijevima u preradi hrane, a i poznati su borci protiv umora i iscrpljenosti.

Činjenica je da su KIDSI prvenstveno namijenjeni malcima od tri godine na više, ali i mnoštvo odraslih je iz djetinjstva ponijelo ljubav prema gumenim bombonima + KIDSI su još dodatno privlačni jer su baš jako finog voćnog okusa. Odličan im je i sastav, a količina – samo poduplana doza za malene. I rezultati žvakanja gumenih medeka brzo se osjete.

I za kraj zbirni zaključak o našim dodacima za prehranu s probiotskim kulturama – Farmakol Sinbiotik i Farmakol KIDS  gumeni medvjedići za žvakanje namijenjeni su za pomoć tijelu za vrijeme i nakon uzimanja antibiotika, za vrijeme putovanja, osobito na daleke i egzotične destinacije, za sprječavanje razvoja patogenih bakterija koje su glavni uzročnici gastrointestinalnih poremećaja, za pravilnu i učinkovitu probavu, u slučaju zatvora i proljeva, kod pojave nadutosti i prisutnosti plinova te za normalnu funkciju imunološkog sustava. Isprobajte, u slučaju neugodnosti s crijevima, pomažu već nakon nekoliko dana uporabe.