APITERAPIJAPIP – HRVATSKA KVALITETA ZA IMUNOSUSTAV KOJI JE BRANA I VIRUSIMA

  |   autor: PIP   |   16.03.2020.

FARMAKOL – INOVATIVNA LINIJA PROIZVODA ZA JAČANJE IMUNO SUSTAVA KOMPLEMENTARNIH KONVENCIONALNOJ MEDICINI BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI!

 



Jačanjem imuno sustava i lokalnim dezinfekcijama, poglavito dišnog sustava, smanjit ćemo rizik zaraze ili ublažiti simptome, smanjiti posljedice i olakšati liječenje.

Farmakol Propolis sprejevi jačaju sluznicu usne šupljine, prvu crtu obrane organizma

Imunitet je složen obrambeni sustav organizma koji prepoznaje i reagira na potencijalno štetne tvari i mikroorganizme (virusi, bakterije, gljivice). Uz simptome gripe i prehlade, brzo umaranje ili stalni umor, učestale alergije, problemi s kožom također mogu biti znakovi oslabljenog imuniteta.

Snažan imunitet treba održavati tijekom cijele godine, ne samo u zimskom razdoblju kada su prehlade, infekcije dišnih putova i ostale bolesti puno učestalije. U stanjima povećanih potreba organizma, kod napora, bolesti, u trudnoći ili kod rasta te u starosti treba zadovoljiti dodatne potrebe organizma. Prikladnim dodacima prehrani očuvati ćemo svoje zdravlje.

Pčelinji proizvodi su prirodni aktivatori imuniteta.

Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju zdravstvenih tegoba.

Pripravci koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve su popularniji jer njihova uporaba blagotvorno djeluje na organizam, virusi i bakterije prema njima ne razvijaju otpornost. Vrijednost i značaj proizvoda apiterapijapip su u potpuno prirodnom načinu prevencije i liječenja. Dodavanjem ekstrakata i eteričnih ulja ljekovitog bilja postižu se sinergijski učinci finalnog proizvoda prema ciljanom zdravstvenom problemu. Prilagodba čovjeka na nov način i dinamiku života zahtjeva jače izvore kvalitetne energije. Time će vrijednost pčelinjih proizvoda imati sve veće značenje.

Tvrtka PIP je kroz svoj istraživačko-razvojni i inovativni projekt Farmakol, što je kratica za farmakološki - farmakološki pristup u apiterapiji, ustanovila robnu marku Farmakol i proizvela paletu proizvoda u kategoriji dodataka prehrani i prirodne kozmetike. Znači, primijenjena su farmakološka načela, farmakokinetika i farmakodinamika, i analitički su iskazane tvari u tom proizvodu koje djeluju na poboljšanje zdravlja čovjeka, ali  i u kojoj terapeutskoj dozi. Isto tako, u kojem farmaceutskom obliku (kapi, sprej, kapsule, pastile …) je taj proizvod prikladan u primjeni. 

Propolis je prirodni antibiotik, vjerojatno, jedini koji osim na bakterije djeluje i na određen broj virusa. Kod primjene nema pojave rezistencije, što upućuje na povjerenje u primjeni. Proizvodi propolisa ili sa propolisom trebaju biti deklarirani kroz količinu ukupnih flavonoida koji su zaduženi za farmakološki učinak, a ne količinom suhe tvari. Doprinosi jačanju imuno sustava i dezinfekcijskom učinku, poglavito dišnog sustava. Zovu ga i lijekom 21. stoljeća.

Matična mliječ sadrži aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge tvari koje jačaju imuno sustav i time preveniraju razne bolesti. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja, potiče stanični metabolizam i održava vitalnost organizma.

Pelud je tajna života. Svako zrnce peludi sadrži sastojke neophodne za nastanak i razvoj života. Sadrži bjelančevine, vitamine, aminokiseline, masti, ugljikohidrate, enzime, koenzime, hormone te tajnu života - molekule DNA i RNA.

Med je lijek i hrana, stara je uzrečica još od Aristotela. U pripravcima apiterapijapip, med je i najbolji nosač djelatnih tvari do stanice organizma, ali i tvari u konvencionalnim lijekovima.

Biljni extrakti (iscrpine) nadopunjuju i povećavaju ciljanu učinkovitost pripravka u području apiterapijapip temeljenu na postavkama narodne medicine i novije znanosti, učinkovito jačaju sluznicu usne šupljine, prvu liniju obrane organizma

Kontraindikacije se javljaju vrlo rijetko, u obliku alergija.