Kalendar događanja

Društveno odgovorni projekti

Kalendar događanja   |   autor: PIP   |   23.04.2019.

U sklopu projekta „Biti Bolji-Be Better“, 8. travnja 2019. godine, gost dvije škole u Osječko-baranjskoj županiji bio je osnivač i savjetnik Uprave tvrtke PIP d.o.o., Ivan Bračić, koji je ujedno i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske (UIH).

Za 90 učenika Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ Osijek, te 60 učenika Srednje škole Valpovo održao je predavanja na temu Biti menadžer/poduzetnik, u kojima je istaknuo je da je PIP društveno odgovorna tvrtka koja je izrasla iz obiteljske tradicije bavljenja pčelarstvom još od 1930. godine.
Učenicima se predstavio kao privilegirani poduzetnik, iz razloga što je svoj hobi pretvorio u vrlo uspješan posao, a tvrtka PIP d.o.o. ove godine obilježava 30 godina poslovanja te je lider u svojoj branši u Hrvatskoj i regiji, koja trenutno ima oko 40 zaposlenih. Sjedište tvrtke je u Pisarovini, a ima poslovnice u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, tvrtku-kćer u Velikoj Kladuši te poslovnicu u Sarajevu. PIP-ovi proizvodi osvojili su 70-ak prestižnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj, Eu i u svijetu.
Kroz puno mudrih savjeta, gospodin Bračić je učenicima predočio svoj životni poduzetnički put te s radošću odgovarao na zanimljiva pitanja koja su mu postavljali i  poručio je svima: „Nije ograničenje tehnologija nego kreativnost. Iako se tehnologija često definira kao skup znanja i iskustva, očito u prethodnoj izreci pod tehnologijom se misli na pogonsku opremu, strojeve. Znači kreativnost, ideja, klik u pravom trenutku. Ne može se sjesti za stol, računalo ili negdje i reći idem nešto smisliti. Naravno treba tragati, čitati, razgovarati, puno slušati, znati čuti, ali tu nema recepta.“

Na kraju predavanja, gospodin Bračić, napomenuo je upravo on autor slikovnice ''Upoznaj me'' o pčelici Pipi, te se na taj način približio najmlađima u edukaciji o pčelama.